Wandelcoaching is méér dan alleen lopen en praten
De natuur geeft veel aanknopingspunten en weerspiegelt wat in ons leeft. Al lopend gaan we met elkaar in gesprek. Het kan prettig zijn om te praten met iemand die naast je loopt in plaats van tegenover je zit. Een stilte in een gesprek voelt niet ongemakkelijk. Lopen zet je in beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal. In de natuur zijn, nodigt als vanzelf uit tot loslaten, tot verbinding maken met jezelf en wat je wilt bereiken. Het helpt om dingen in een ruimer perspectief te zien. Wandelen geeft rust in je hoofd. Er komt ruimte en het is gemakkelijker om te luisteren naar die eigen innerlijke stem.
Symboliek van de natuur gebruiken
Ook kunnen we met behulp van allerlei werkvormen aan de slag gaan met de verschillende aspecten van jouw hulpvraag. De natuur heeft zijn eigen symboliek die aanknopingspunten biedt bij dat wat zich voordoet in ons leven. We zullen hier soms letterlijk bij stil staan. Denk aan een obstakel op de weg zoals een omgevallen boomstam. Het kan een symbool zijn voor de belemmeringen die jij tegenkomt om dat wat jij wilt, te verwezenlijken. Een T-splitsing kan wijzen op een te maken keuze. Welke weg kies je? Een plotseling opstekende windvlaag kan vertaald worden naar tegenwind of weerstand die jij ervaart.
Jij, ik en de natuur
Tijdens wandelcoaching gebruik ik de omgeving als derde aanwezige element. In het woord om-geving zit de essentie van de wandelcoaching. Alles OM je heen is bruikbaar en GEEFT voortdurend inzicht en inspiratie tijdens onze sessies. Je kunt de omgeving zien als spiegel, dus alles om je heen draagt bij aan het proces van coaching.